Humboldt Penguenleri

Bilimsel Adı: Spheniscus humboldti

Coğrafi Dağılımı: Şili ve Peru

Genel adlarını, sahil boyunca akan soğuk Humboldt akıntısından almışlardır. Tesadüfi olarak hem penguen hem de bu akıntı adlarını, 18. yüzyıl kaşiflerinden biri olan Alexander Von Humboldt’tan almaktadırlar.Humboldt penguenleri yaşamlarını tek bir eşle geçirir.

Yüzlerinde, ayaklarında ve kanatlarının altında daha sıcak iklimlerde bir tür klima vazifesi görerek penguenlerin bu iklime adapte olmasını sağlayan pembe lekeleri vardır.

Kanatları olsa da uçamazlar... en azından havada. Ama suyun içindeyken uçarlar... hem de çok hızlı şekilde! Neredeyse saatte 50 km. hızla. Gözlerinde, suyun altındayken de görmelerine yardımcı olan şeffaf bir ikinci göz kapağı vardır.

Kendilerine özel bir ritüelleri var olup bu ritüel sırasında tüylerini kendi ürettikleri yağ ile düzeltirler. Bu yağın hem su geçirmezlik hem de soğuğa karşı yalıtım özellikleri vardır.Avlanmaları ve balık ağlarına yanlışlıkla takılmaları nedeniyle tehlike altındaki türlerden biridirler.

 Humbolt penguenlerinin uzman su ürünleri mühendislerimiz tarafından beslenmesini mutlaka görün. Besleme saatleri için tıklayın.